Mange tror det ikke, men hesten er faktisk ikke så stærk som vi tror, selvom den er et stort mægtigt dyr, skal der  ikke meget til før det går galt.

En skæv sadel,rytteren, miljøet hesten lever, for stort bid, dækken der skaver o.s.v

 

I dette her oplæg vil jeg fortælle om  Nannah og hendes hest Stratti:

Efter længere overvejelser kontaktet Nannah mig, ikke fordi hun mente der var noget galt med Stratti, han er jo en glad hest, der bare har  lidt svært ved at gå rund på højre volte.

 

Efter  jeg havde lavet gang analyse og mærket Stratti i gennem, var det tydligt at se og mærke, han var  skæv i kroppen, Stratti var skæv  i hans bækken, nakke og bryst i højre side af hans krop. Stratti bliver løsnet og rette i hans krop.

Nannah og jeg snakkede  også om hvordan hun sad på heste, og  Nannah fortæller hun hele tiden falder til den ene side, ikke altid noget hun selv er  opmærksom på, men hendes underviser nævner det hvergang. Jeg anbefaler derfor Nannah at tage til  en behandler, der kan tjekker, om hun skulle have nogle låsninger i kroppen.

Til sidst ser vi på Strattis sadel, som også er skæv.

Så hvad nu.. Jeg anbefaler Nannah at lade være med at ride, indtil sadlen er rette af en sadelmager, og hun selv er blevet tjekket af en behandler. Og i mellem tiden arbejde med Stratti i longse.

 

Det viser sig så at Nannah har et skævt og låst bækken, dette har hun formentlig haft i gennem længere tid, så når hun rider rundt på Stratti sidder hun skævt og indvirker ikke korrekt på hesten.

Så hvad er pointen med dette opslag?

Nannah er skæv i kroppen,  hun rider sadlen skæv,hestene kompenser for Nannahs skævheder og den skævt sadel og bliver selv skæv i kroppen.

Hesten må kompensere for vores skævheder, det kan de også kortvarrigt, men med tiden bliver det værre og værre, hvor hesten i værste tilfælde blive skadet.

SÅ HUSK:

Din hest kan ikke tænke konstruktivt, så hvis den f.eks bider efter dig eller er sur når du spænder gjorden, er der en grund til det.

Så har du den mindste fornemmelse, om at der er et eller andet galt, med dig eller din hest, så heller få det tjekket en gang for meget end for lidt.